Studiereis NHTV
Door: roxanneakkerman
Blijf op de hoogte en volg Roxanne
08 Maart 2010 | Marokko, Marrakesh
Tijdens het 3e jaar op de NHTV ben ik op studiereis geweest naar Marrakech in Marokko. Marrakech is één van de koningssteden. Ik moet zeggen dat Marrakech mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik verwachtte in een grote zandbak terecht te komen, maar het tegenovergestelde is waar. Marrakech is een mooie stad met veel groen. Het heeft 2 delen, het nieuwe gedeelte waar ons hotel was en het oude gedeelte, de Medina. In de Medina vind je het beroemde Djemaa el Fna plein, de Koutoubia Moskee, souks en tombes. Daarn ben ik allemaal geweest. Vooral het Djemaa el Fna plein is een hele beleving. Zodra het avond wordt en de zon onder gaat, stelt iedereen hun kraampjes op om spullen te verkopen. Ook zijn er slangenbezweerders en mensen met aapjes. Naast het plein zijn de souks. Een souk is een soort gangenstelsel met heel veel winkeltjes. Ze verkopen er van alles, van slippers tot specerijen.
Tijdens de studiereis hebben we verschillende excursies gehad in Marrakech. O.a. naar het Ook hebben we een lezing gehad van het toerisme bureau van Marrakech. Daarnaast hebben we een traditionele Marokkaanse familie bezocht. Tijdens dit bezoek hebben we meegevierd met het bruiloftsfeest van het gezin. Een bruiloft in Marokko wordt 7 dagen gevierd.
Het hoogtepunt van de reis was de 2-daagse hike in de Hoge Atlas. Met de bus zijn we tot de voet van de Hoge Atlas gereden en daarna zijn we naar het hoogste punt van de Hoge Atlas gelopen, namelijk de berg de Toubkal. Dit was een zware beklimming, niet alleen omdat het soms stijl omhoog ging maar ook omdat we niet de goede schoenen aanhadden. We waren namelijk niet bepaald goed geïnformeerd. Vanaf de top hadden we prachtig uitzicht over de bergen en stond ik zelfs in mijn t-shirt in de sneeuw. Daarna zijn we naar een berberdorpje gelopen. In dit berberdorpje hebben we ook overnacht. 's Avonds en 's nachts koelt het enorm af, en aangezien ik mijn vest vergeten was, had ik het behoorlijk koud. Maar gelukkig kon ik wat kleren lenen van andere studenten. 's Ochtends werd ik wakker van het gemekker van geiten. Nadat we een heerlijk ontbijt hebben gehad zijn we naar het schooltje van het berberdorp geweest. Daar hebben we o.a. potloden en schriften gegeven aan de kinderen. Ze waren heel blij. Daarna hebben we onze reis vervolgd. Na weer een aantal uur gelopen te hebben zijn we aangekomen in de plaats waar de bus ons ophaalde. De terugreis ging een stuk makkelijker dan de heenreis, omdat het vooral afdalen was. Daarnaast hadden we ook ezels bij ons, waar we op konden rijden.
Deze studiereis was zeker de leukste studiereis tijdens de NHTV. Marrakech en Marokko hebben zeker mijn verwachtingen overtroffen.